+90 312 911 6060 serkan@weteknoloji.com

Sunucu Nedir?

Daha çok “Server” veya “Ana Makine” olarak bildiğimiz sunucular, yapılandırılan herhangi bir ağ üzerinde bilgileri veya uygulamaları kullanıcılara paylaştıran, donanım ve yazılım bileşenlerinden oluşan özel bir bilgisayardır.

Sunucu, sunduğu hizmete göre farklı şekillerde adlandırılır.

ba_sam_image1

Örneğin sunucu, bir veritabanı hizmeti sağlıyorsa “veritabanı sunucusu” bir “web server” olarak hizmet veriyorsa “Web sunucusu” olarak adlandırılabilir.

Sunucu işletim sistemlerinin giderek gelişmesiyle birlikte, sunucular pek çok görevi otomatik ve güvenilir bir şekilde yapabiliyor.

İşletim sistemlerinin içerdiği kurulum sihirbazları, sunucu yapılandırma aşamasının her adımında sizi yönlendirerek, yapılandırmayı basit birkaç adımda tamamlamanızı sağlıyor.

Şirketinizin bir sunucusu var mı?

Bir sunucu sahibi olduğunuzda neler yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Rakipleriniz, teknolojik olanakları sonuna kadar kullanıp verilerine her yerden 7/24 sürekli erişebiliyor iken, siz her iş çıkışında verilerinize ulaşamıyor musunuz?

Yaşadığınız e-posta problemleri saçınızı başınızı yolduruyor mu? Yoksa düzgün e-posta iletişimi kuramıyor musunuz?

Peki ya bilgisayarlarınızın güvenliği? Virüsler tatillerini bilgisayarlarınızda mı geçiriyor yoksa arada sırada banka hesaplarınızı mı yokluyor?

windows-server

Antivirüs Nedir ve özellikleri nelerdir ?

Yukarıda bahsettiğimiz sunucu bilgileri ile şirketinize muhasebe programı sunucusu, web sunucusu, veritabanı sunucusu, uzak masaüstü sunucusu ,e-mail sunucusu gibi bir sunucu alıp windows server işletim sistemi yükletebilirsiniz.

Yüklü olan Windows Server işletim sistemi olan sunucularınıza teknik destek, teknik bakım, malzeme temini gibi konularda yardımcı olabiliriz.

Detaylı bilgi için mail atmaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan onur duyarız.

serkan@weteknoloji.com

WhatsApp WhatsApp 'dan yazın.